Skottland venter på Euro 2024-plass etter Norges seier

Skottland må vente på sin plass i Euro 2024 etter at Norge vant sin kamp mot Kypros1. Skottene kunne kvalifisere seg med en seier eller uavgjort, men kunne også gjøre det selv i nederlag hvis Norge mistet poeng mot Kypros. Imidlertid, hvis Skottland taper og Norge vinner, kan skottene sikre kvalifisering ved å slå Georgia borte den 16. november. I dette scenariet ville en uavgjort i Georgia ikke være nok, med kampanjen som avsluttes hjemme mot Norge den 19. november1.

Read the article

Norge klarte å vinne sin kamp mot Kypros, med Erling Haaland som scoret kampens første mål i første omgang, og Martin Ødegaard som doblet ledelsen åtte minutter senere1. Budu Zivzivadze reduserte ledelsen i overtiden, men vertene holdt ut for å holde sine slanke håp i live. I den andre kampen i gruppen tirsdag, knuste Spania Kypros 6-0 i Granada for å komme innen seks poeng fra Skottland med en kamp til gode1.

Norge har ikke deltatt i et stort mesterskap siden 2000, og deres kamp mot Skottland blir avgjørende for deres sjanser til å kvalifisere seg til Euro 20242. Med Erling Haaland og Martin Ødegaard i laget, har Norge nok slagkraft til å sette skottene på prøve2. Norge vet at de ikke har råd til å tape mot Skottland, med en potensiell åtte poengs avstand mellom de to lagene som premie for Clarke's menn2.